Nieuws

Walstroom project Zaanstad

De gemeente Zaanstad heeft opdracht aan Janze Projectmanagement gegeven voor het aanbesteden en begeleiden van het Walstroom project te Zaanstad; een project dat tot stand is gekomen met Europeesche subsidie. Het betreft het aanbesteden van de aanleg van walstroomvoorzieningen op meerdere locaties binnen de gemeente Zaanstad en het meerjarig onderhoud daarvan.

Toepassing van walstroom bij lig-, laad- en losplaatsen van binnenvaartschepen in de binnensteden is een veelbelovende maatregel voor een duurzame binnenvaartsector. Met een gestandaardiseerde stekker en speciale aansluitingskasten kunnen binnenvaartschepen hun electriciteit van de wal krijgen. De schippers betalen met credit card of een internetverbinding, in plaats van met muntjes.

Het grote voordeel van walstroom is dat schepen niet langer zelf met behulp van dieselgeneratoren of de hoofdmotor electriciteit hoeven op te wekken. Walstroom is bovendien groene stroom. In dit deelproject komen 8 walstroomkasten met totaal 26 aansluitingen binnen de gemeente Zaanstad.

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.

Ik accepteer cookies van deze website.